Wet Wheels Begeleider

Begeleiden van Wet Wheelers

Vanaf het brevet van 2*Duiker kan een kandidaat de opleiding volgen om begeleider te worden van duikers met een handicap. Zowel in het zwembad als in open water wordt de kandidaat getraind om een duiker met een handicap op te leiden en te begeleiden.
Het brevet Gespecialiseerd Begeleider kan worden behaald indien de kandidaat reeds beschikt over het brevet van begeleider. Hij/Zij wordt opgeleid om alle handelingen uit te voeren die nodig zijn om te duiken met een niveau D-duiker.
De Wet Wheels Instructeur is in essentie verantwoordelijk voor de opleiding en evaluatie van Wet Wheelers en Begeleiders en Gespecialiseerd Begeleiders.
De Wet Wheels-Instructeur/Trainer is in essentie verantwoordelijk voor de opleiding en evaluatie van Wet Wheels-Instructeurs en voor het algemene Duikonderricht met betrekking tot duikers met een handicap.
De opleiding Wet Wheels Begeleider

Deze opleiding is gratis.

Geldig voor alle technische brevetten en instructeurs titels.
Iedere kandidaat-begeleider werkt de volledige ‘opleidingskaart Begeleider’ af.
Iedere kandidaat-begeleider is minimum een 2*Duiker. (Een 1*Duiker mag enkel begeleiden in het zwembad).
Hij/Zij begeleidt 15 zwembadtrainingen in een erkend Wet Wheels opleidingscentrum. De evaluatie gebeurt door een Wet Wheels-Instructeur.
Hij/Zij doet de nodige ervaring op als ‘lesgever’, ‘begeleider tijdens training’ of als ‘3e begeleider in ‘Open Water’.
Hij/Zij begeleidt de duiker met een handicap gedurende 5 Open Water duiken en dit onder de begeleiding van de Wet Wheels-Instructeur. Aangezien een Begeleider specifiek nodig is voor duiken met een Niveau C of D Wet Wheeler spreekt het voor zich dat deze 5 duiken best met een dergelijke Wet Wheeler gebeuren.
Als 2e begeleider, alle oefeningen die betrekking hebben op de reddingen en op het delen van lucht (buddy breathing, octopus) uitvoeren.
Als 1e begeleider, samen met een niveau C-simulerende duiker gecontroleerd stijgen vanaf een zone(10 ) tot op een diepte van 3 meter, met bediening van de 2 trimvesten. Deze proef wordt afgenomen door een Wet Wheels-Instructeur.
De begeleider moet kennis hebben van de onderwatercommunicatie voor duikers met een visuele handicap.
Hij/Zij woont de cursus voor begeleiders van Duikers met een Handicap bij die jaarlijks georganiseerd wordt door de Commissie Duikers met een Handicap.
Bij inleveren van een volledig ingevulde opleidingskaart krijgt men een brevettenblaadje ‘Begeleider van duiker met een Handicap’, te kleven in het duikboekje.

Warning: Use of undefined constant yes - assumed 'yes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/3/d/6/diveplus.be/httpd.www/wp-content/themes/diveplus/tpl/bericht.php on line 7